Fotona е водеща в световен мащаб компания, производител на медицински лазерни технологии, с приложения в областта на естетичната дерматология, стоматологията, хирургията и гинекологията.

Създадена само няколко години след откриването на лазерния лъч, компанията разполага с един от най-опитните отдели за развойна и изследователска дейност. Благодарение на него, през 2012 година, Fotona внедрява втората генерация лазер създавайки и патентовайки системата Variable Square Pulse. Технологията дава възможност на Er:YAG лазера за широк спектър от аблативни и неаблативни процедури, между които и специално разработеното за гинекологията приложение – GynaeLase. Процедурите, които приложението позволява, доказано лекуват слаба до умерена стрес-инконтиненция, синдром на релаксация на влагалищните стени, атрофичен вагинит и вагинален пролапс.

За разлика от предишните CO2 лазера, тя не причинява микро-наранявания, а предизвиква синтеза на нов колаген чрез контролиран фото-термален ефект. Без да загрява околните тъкани и органи.

Повече за лечението с Er:Yag лазерната технология ще откриете в раздел ЕСТЕТИЧНА ГИНЕКОЛОГИЯ.