Медицински център ,,Проф. Корновски“ е един от малкото в страната, който разполага с революционната лазерна система с бранд Fotona. Патентовата от марката VSP технология (Variable Square Pulse), позволявана на Er:YAG лазера широк спектър от аблативни и неаблативни процедури, между които и специално разработеното за гинекологията приложение – GynaeLase. С включените в него процедури IntimaLase®, IncontiLase®, ProlapLase® и RenovaLase® , се предлага нехирургично, неинвазивно или минимално-инвазивно лечение при отпускане (релаксация) на влагалището, стрес-инконтиненция и влагалищна атрофия.

Механизъм на действие на лазерната система

Стимулира контракциите на колагена в съединителната тъкан и синтеза на нови колагенови фибри (неоколагеногенеза). Тези допълнителни колагенови фибри правят лигавицата на влагалището по-стегната, с по-добра лубрикация и осигуряват комфорт, особено по време на полов контакт.

Какъв е режимът на лечение?

Прилагат се 3 процедури (сеанси) в интервал от 1 месец. Всяко лечение отнема 30-50 минути в зависимост от процедурата. Лечението е безболезнено, амбулаторно и пациентът може веднага след него да продължи да изпълнява ежедневните си дейности. През следващите 7 дни, не се препоръчват полови контакти и използване на влагалищни тампони.

Дейности и процедури с апарат Fotona:

  • Лечение на стрес-инконтиненция – IncontiLase®
  • Лечение на отпуснати влагалищни стени и подмладяване на интимната област (при хипотрофия, след раждане и менопауза) – IntimaLase®
  • Лечение на вагинална атрофия и атрофичен вагинит – RenovaLase®
  • При статични нарушения: cystocelle, cystourethrocelle, descensus vaginae – ProlapLase®
  • Обработка на цикатрикс от епизиотомия – при болка, дискомфорт и диспареуния след раждане с епизиотомия.
  • Естетични процедури върху външни полови органи (ВПО) – избелване, пилинг, вулварно подмладяване.
  • Интрауретрална терапия –при уринарна инконтиненция и при уретрална компонента на генитоуринарния синдром в менопауза (дизурия, полакиурия, никтурия)

Кога настъпва и колко трае ефектът от лечението?

Пациентката ще усети подобрение на симптомите още след първото лечение, но цялостният ефект се проявява 1 месец след третата процедура. Продължителността му е средно 15 месеца, поради което се препоръчва 1 сеанс годишно (12 месеца), след последната процедура за поддържане на ефекта.

Цените за дейностите с Fotona, ще откриете на страница: „ЦЕНИ ЗА ЕСТЕТИЧНА ГИНЕКОЛОГИЯ“