Дейностите в частта конвенционална гинекология, както и тези от естетичната, които извършваме в Медицински Център „Проф. Явор Корновски“, се осъществяват с последно поколение медицинска апаратура, притежаваща златен стандарт за работа в областта на гинекологията. Цените за всяка една от тях, ще откриете на страница:  „ЦЕНИ ЗА КОНВЕНЦИОНАЛНА ГИНЕКОЛОГИЯ“

 • Гинекологичен/онкогинекологичен преглед – извършва се с последни по рода си технологии, в комфортна и отговаряща на всички изисквания обстановка.
 • Преглед с дигитален видеоколпоскоп със снимка и архивиране – със своята уникална оптична система, софтуер и приложения, както и благодарение на системата от светлинни филтри, апаратът дава възможност за визуализация и откриване дори и на най-малките и едва доловими изменения на маточната шийка и ендоцервикалния канал.
 • Съвременна вагинална и абдоминална ехография с модерен високотехнологичен апарат.
 • Криодеструкция (криотерапия) на ектопии (“ранички”) на маточната шийка под видеоколпоскопски контрол – модерен метод за лечение на предракови изменения и ектопии (ранички) на маточната шийка, които предварително са били хистологично диагностицирани чрез прицелна биопсия и/или ендоцервикален кюретаж. Извършването на криодеструкция под видеоколпоскопски контрол е от съществено значение, особено ако са налице атипични участъци върху или в периферията на ектопията. Процедурата е еднократна, безболезнена и осигурява 100% ефект при премахването на ектопии (ранички) на маточната шийка с една сесия. Криорадиодеструкцията е напълно безболезнена и пациентката може да проследи ефекта от процедурата, докато тя се извършва.
 • Биопсия под видеоколпоскопски контрол
 • Ендоцервикален кюретаж
 • Марсупиализация на Бартолинова киста.
 • Аборт по желание до 12 гестационна седмица – прекъсването на бременност по желание се извършва по аспирационен метод със система SUPERVEGA на италианската фирма GIMA.
 • Лазерна вапоризация на кондиломи – премахване (изпарение ) на кондиломи с CО2 лазер.
 • Консултации за оперативно лечение.
 • CO2 лазерна вагинална пластика
 • LLETZ конизация под видеоколпоскопски контрол при предракови изменения на маточната шийка – прецизно и гладко изрязване на фрагмента от маточната шийка с радионож. Запазва резекционните линии неувредени термично, което е от изключително важно за патолога. Операцията е лечебна и окончателна при всички степени на предракови изменения и Ca colli uteri in situ. Извършва се под видеоколпоскопски контрол за максимална прецизност и с локална анестезия за конфорт на пациента. Индикации: хистологично доказани чрез биопсия високостепенни дисплазии (CIN2,CIN3, Ca colli uteri in situ), нискостепенни дисплазии (CIN1-доказани чрез биопсия), коити колпоскопски показват навлизане в цервикалния канал; абнормна цитонамазка (>III гр по Папаниколау) без видим колпоскопски атипизъм или без видимост на границата плосък-цилиндричен епител. В последните два случая и при съмнение за ендоцервикален карцином LLETZ конизацията се съчетава с ендоцервикален кюретаж. Разновидност на LLETZ конизацията и процедурата ,,See and Treat”-представлява извършване на LLETZ конизация без предварителна биопсия-при колпоскопски данни за високостепенна дисплазия и абнормна цитонамазка. Тази процедура цели спестяване на време, средства и тревога от очакване на биопсията и последващото лечение от страна на пациента.
 • СО2 лазерна вапоризация на HPV изменения на маточната шийка (HPV инфекция) под видеоколпоскопски контрол. Високотехнологична и иновативна манипулация – златен стандарт за премахване на нискостепенни изменения на маточната шийка в резултат на HPV хронична инфекция . Процедурата не изисква анестезия, продължава 10 мин., пациентката няма неприятни усещания и наблюдава премахването на атипичния участък.
 • СО2 лазерна вапоризация на мукозни полипи на маточната шийка. Високотехнологично, прецизно и безболезнено лазерно изпарение на полипа под видеоколпоскопски контрол. Унищожава се съдовият сноп, който храни полипа и така се намалява риска от рецидив.
 • Сепариран пробен кюретаж (диагностичен кюретаж), без необходимост от болничен престой, резултатите от който се получават в период от 14 дни. Пациентката получава епикриза с нанесен хистологичен резултат от експертен екип патолози. Препоръчва се при неясни кръвотечения в пери и постменопауза.
 • Пробен кюретаж –за премахване на полипи на маточната кухина (лечебен кюретаж). Извършва се под кратка анестезия. До 1 час след операцията пациентката може да се изпише и да извършва ежедневните си дейности. Подлежи на ехографски контрол (вагинална ехография), до 1-2 дни или веднага след процедурата.